Over Maria

foto Bronsgieterij Custers

De Nederlandse beeldhouwer Maria van der Laar maakt portretten, figuren en monumentale beelden. Haar beelden staan in binnen- en buitenland. (EU. & U.S.A.)

Als kind werd ze door haar ouders meegenomen naar musea als Kröller-Muller en het Rijks. Ze wist toen al dat zij ook beelden wilde gaan maken. Met klei. Haar ouders gaven haar het eerste brood klei. Maria, toen 9, richtte haar atelier in… en zo begon het prille artistieke leven… totdat haar vriendinnen haar vroegen om mee buiten te gaan spelen… Vele jaren later koos Maria voor de Kunstacademie in België, klassieke beeldhouwkunde.

Maria boetseert hedendaagse beelden; portretten en figuren, welke uiteindelijk meestal gegoten worden in brons. Haar beelden zijn treffend qua gelijkenis, met een expressieve toets, krachtig en sensitief tegelijk. Ze vangt het moment wat raakt!

In haar kunstwerken zie je de focus op de mens en de menselijke interactie. ” je kunt niet niet communiceren”, Axioma 1 (Paul Watzlawick).

Behalve de kunstacademie volgde zij eem cursus ‘Van Was tot Brons’, bij bronsgieterij Custers, een A.I.R. (Artist in Residence) in Charleston, een cursus Fysionomie aan de VU, een masterclass “dansend-model”-tekenen met houtskool & inkt bij Carin van Herwaerden. Japanse architectuur aan het RUMC staat op de wensenlijst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte.