Over Maria

De Nederlandse beeldhouwer Maria van der Laar maakt portretten, figuren en monumentale beelden. Zij volgde haar opleiding Beeldhouwkunde en Ruimtelijke vorming aan  de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Haar beelden staan in binnen- en buitenland.

Zij boetseert het liefst in klei,soms in was, of ze maakt een vrij werk in ander materiaal, metaal, ijzerdraad, hout. Klei is voor haar een zeer expressief middel,  zo kneedbaar, zo koel en zo aards. Uiteindelijk wordt het beeld gegoten in brons; aaibaar en prachtig.

Haar toets wordt als expressief beschreven en de gelijkenis treffend.  Haar  beelden zijn krachtig en sensitief tegelijk. De studie beeldhouwkunde en ruimtelijke vorming op Kunstacademie Arendonk

Het moment dat een portret of beeld af is, is een ware belevenis. Een ‘Yes-gevoel’ ontsnapt omdat zij weet dat het beeld raakt!

Behalve dat het eervol is om gevraagd te worden  om een beeld te maken is het ook  een vorm van culturele en  sociale  betrokkenheid en belangstelling voor de mens als uniek wezen in een hedendaagse samenleving.  Haar kunstwerken laten zien dat de mens, de natuur, haar raken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte.